Gemarineerde zalm met dragon saus en venkel

Voor het marineren van de zalm:

  • Laat de zalm door uw visleverancier mooi opkuisen. Leg hem op een rooster. Besprenkel goed met de jasmijnthee. Voeg grof zout en bloemsuiker toe. Laat 12u rusten in de koelkast.
  • Spoel onder koud stromend water schoon. Snij in mooie fijne plakjes, net als sashimi.

 

Voor het bereiden van de dragon emulsie:

  • Breng de groene kruiden in de keukenrobot.
  • Voeg alle andere kruiden toe en dan straalsgewijs de olie, eens de robot in werking is.

 

Dresseren: 

  • Verdeel de zalm over een schotel en leg wat met de mandoline fijngesneden venkel er bovenop.
  • Besprenkel met wat olijfolie.
  • Presenteer de saus in een potje ernaast.

 

Gemarineerde zalm met dragon saus en venkel
Ingrediënten
  • 300 gr zalmfilet
  • ½ venkelknol
  • 1/3 bot dragon
  • 2 eiwitten
  • grof zout

 

Voor het bereiden van de dragonemulsie:

  • 2 stengels pijpajuin
  • ½ bussel goed gewassen bladpeterselie
  • 2 gr Herbamare
  • 300 gr arachideolie
  • 20 gr dragonazijn
  • 3 eiwitten