Heruitgave van de iconische John Pawson-keuken

Heruitgave van de iconische
John Pawson-keuken

9ced290692410a131a16e4b819c25357

Obumex ontwerpt al 60 jaar designkeukens op maat. Dat jubileum vieren we onder meer met een heruitgave van de iconische John Pawson-keuken die de Britse architect 25 jaar geleden voor ons ontwierp. De re-edition signature keuken staat opgesteld in de gloednieuwe showroom in Tel Aviv, in een decor dat meer op een thuis dan op een winkel lijkt, volledig in lijn met onze filosofie.

Pawson
OBUMEX SHOWROOM 025

STERK PARTNERSHIP TUSSEN
OBUMEX EN JOHN PAWSON

25 jaar geleden creëerde John Pawson zijn eerste keuken voor Obumex. Voor deze iconische realisatie streefde de Britse architect naar visuele eenvoud, minimalistische vormgeving, perfecte proporties, nobele materialen en sprekende details. Het resultaat was een reeks ‘keukenonderdelen’ – werkblad, gootsteen, kookplaat, kasten en een systeem voor het opbergen van keukentoestellen – die zowel vrijstaand kunnen worden gebruikt als tegen een muur kunnen worden opgesteld.

OBUMEX SHOWROOM 023

KEUKEN ALS ONTMOETINGSPLAATS

Waar de minimalistische Pawson-keuken in 1996 een revolutie inluidde, blijft hij vandaag een absoluut succes. Het inspireerde Obumex en John Pawson tot een hernieuwde samenwerking. Het resultaat is een ontwerp dat voortbouwt op de verfijnde, minimalistische architecturale stijl van de eerste signature kitchen, met uiteraard een aantal nieuwe elementen. In het nieuwe ontwerp trekt Pawson het idee door dat een keuken samengesteld is uit een reeks onderdelen die meer weg hebben van volwaardige meubels dan van gebruikelijke keukencomponenten. Ze zijn enerzijds functioneel, maar anderzijds hebben ze als doel een sfeervolle leefruimte te creëren waar koken, eten en gezelligheid hand in hand gaan. Net dat warme, huiselijke thuisgevoel – in een keuken als ‘piece of heaven’ – vormt samen met tijdloze elegantie, discrete luxe en comfort een van de uitgangspunten bij het ontwerp van elke Obumex-keuken.

OBUMEX SHOWROOM 021
OBUMEX SHOWROOM 020

More news

wil je op de hoogte blijven van
het laatste nieuws over obumex?

Marie lecluyse knokke kastanjedreef photo cafeine be 3

obumex
instagram

wees als eerste op hoogte
Obumex Tzl Gent 59

laat u inspireren
in één van onze showrooms

bezoek onze showrooms